Skönhet för insidans skull

Många människor känner en press från omgivningen att ständigt vara på topp utseendemässigt och att alltid vara redo för nästa instagrambild eller jobbmingel. Skönhetsvärlden kan vid första anblick verka ytlig, just därför att den handlar om yta och utseende. Men det finns många aspekter av att ta hand om sig själv och att göra olika kroppsritualer som kan fylla ett större syfte än att enbart vara attraktiv för sin omgivning – här är ett tips på en skönhetsbehandling som du kan göra hemma för att förbättra din självkänsla.

Visst kan det kännas lite fånigt med ansiktsmasker, och ingen vet väl egentligen om maskerna ger de fantastiska effekter som visas på förpackningarna. Färre rynkor och en stramare hud får du mer troligen tack vare livsstilsfaktorer som en god kost, bra gener, mycket sömn och minimalt med solexponering. Om du verkligen vill ha effekt av en ansiktsbehandling så är det bättre att vända dig till en skönhetsklinik såsom lifetimeclinic.se, där de jobbar med mer effektiva metoder.

Gör det till en ritual

Att lägga en ansiktsmask innebär så mycket mer än bara de påstådda effekterna mot rynkor och dålig hy. För att göra upplevelsen till något som verkligen boostar ditt självförtroende ska du förbereda dig noga.

“Att stå med grågrön smet i ansiktet och steka pannbiff är helt enkelt inte samma sak”, som en journalist beskrev i Dagens Nyheter om att lägga ansiktsmasker.

Du måste göra ansiktsmasken till en upplevelse. Ha gärna en vän med dig. Se till att det luktar gott i rummet och att ni slappnar av under tiden som ansiktsmasken verkar. Ställ en klocka och se till att masken verkligen får verka den tid det tar. Koncentrera er på att ha det trevligt under tiden, så ska du se att både ditt självförtroende och dina vänskapsrelationer kommer att må bra av behandlingen.