Många sätt att behandla åderbråck

Det går att behandla åderbråck enkelt och modernt. De svårare kirurgiska ingreppen har ersatts med effektiv laserteknik och andra specialiserade lösningar för olika typer av problem. Istället för att gå runt och skämmas över sin nästan nätliknande hud är ett alternativ att behandla det.

Vid behandling av åderbråck är det bra att vara pragmatisk. Det krävs olika typer av tekniker, så välj en klinik som erbjuder olika typer av behandlingar och konsultera vad som passar bäst för dig. På http://narvakirurg.se/behandling/ kan du läsa om lika behandlingar och du kan också kontakta dem och boka en tid.

Men vad är åderbråck?

Åderbråck är en ofarlig men störande åkomma som både har ärftliga men också hormonella orsaker. Trots att den anses vara ofarlig kan den i värsta fall leda till bensvullnad, eksem och bensår. Åderbråck innebär att venerna i kroppen vidgas och blir synliga som slingriga mönster på kroppen. Ofta syns de på benen men de kan i princip uppstå överallt på kroppen i lite olika varianter. Läs mer om symptomen på 1177.se.

Det vanligaste synliga besväret är åderbråck på benen. På ens annars fina ben kan dessa slingrade mönster dyka upp och störa vår självbild. Många skäms och vågar inte gå med kortbyxor medan andra inte stör sig det minsta. Det viktiga är att lyssna till sin egen röst och avgöra själv om man har problem med dem eller inte.

Det går att förebygga åderbråck. Röra sig regelbundet och undvika att sitta stilla för länge kan vara ett knep: man kan också förebygga det med hjälp av stödstrumpor och i övrigt luftiga kläder. Tighta kläder, korsetter och dylikt som ska markera formen på olika sätt kan dessvärre leda till att i alla fall förvärra åderbråck enligt forskningsstudier.

Behandla enkelt ditt åderbråck

Det finns inte några direkt farliga risker med åderbråck på benen; men har de väl uppstått är risken stor att de också blir större och att dina ben svullnar. Det finns olika grader av åderbråck och de kan om det inte vill sig väl leda till eksem och andra typer av besvär. Huvudsakligen är åderbråcken så vitt vi vet mer en fråga om estetik och det är oftast därför så många väljer att ta bort dem.

Många är oroliga för att blodcirkulationen skulle påverkas om man tog bort åderbråcken, något som dementeras av läkarna. Det är fritt fram att ta bort åderbråcken och ger inga oväntade biverkningar.

Det finns mer sällsynta fall av åderbråck i hjärnan som kan leda till blödningar, något som är vanligast bland äldre kvinnor. Stjärnkocken Stefano Catenacci drabbades till exempel av en blödning till följd av åderbråck i hjärnan.

Det mest effektiva sättet att få bukt på sitt åderbråck är genom laserbehandling. Lasern har fått ett enormt genomslag både skönhetsingrepp men också för att behandla olika typer av besvär. Det sägs till och med att laserbehandling kan göra kvitt på rökbegäret – något vi får åderkomma om.