Följ de här på Instagram

Sociala medier har på många sätt underlättat för den som vill hitta inspiration till sin träning. Jag har några favoriter, som jag följer på Instagram, och som inspirerar mig att träna hårdare.

@korre2004

Cornelia Lind från Sundsvall är född 2004, tävlar för stadens atletklubb, och har följande personbästa:

  • 45 kg i ryck
  • 56 kg i stöt
  • 102 kg i knäböj
  • 42 kg i bänkpress
  • 102 kg i mark

Mitt i den här sammanställningen finns ett klipp där hon sätter sitt PB i knäböj. Hur många av er som läser det här har lyft lika mycket?

@fanny_josefine

Det här kontot tillhör en riktig stålkvinna: löpare, klättrare och hinderbanetävlande, med en corestyrka som de flesta bara kan drömma om. Flera av övningarna man hittar här är kanske inget man ska försöka sig på som vanlig halvtränad, men det är definitivt inspirerade. En artikel om henne finns att läsa här.

@bjorkodins

Island är ett litet land, men en stormakt inom crossfit. En av de som representerar den lilla ön i denna sport är Björk Odinsdotter, som man kan se på svensk tv i Galdiatorerna. Om man vill prova många olika övningar, och behöver inspiration, är det alltid bra att följa crossfit-atleter, och det här är en av de bästa. Missa inte heller den här artikeln, där hon delar med sig av några träningstips.