Det krävs för att sluta röka

Många vill sluta röka. Men hur ska man gå tillväga när man verkligen är fast i sitt beroende? Tips och råd samt en stark övertygelse är vad som behövs.

Med e-cigg kan det bli lite lättare att sluta, om man ser det som en övergång till något som i alla fall inte är alls lika farligt. På https://www.cigoteket.se/el-cigg/e-liquid/ kan du som har en e-cigg köpa olika smaker till din vape, där finns smaker som aprikos, kokosnöt, banan, vattenmelon och många, många fler. Men vad händer egentligen i din kropp när du slutar röka? Enligt den brittiska sjukvårdsnämnden, som citeras i denna artikel, händer detta på ett ungefär:

 

 72 timmar:

Det blir lättare att andas. Din ork och dina energinivåer ökar.

 2-12 veckor:

Din blodcirkulation blir bättre. Du är nu förbi den värsta abstinensfasen men du kan uppleva hostningar när du andas då lungorna håller på att rengöras.

 3-9 månader:

Du hostar och nyser inte lika ofta längre. Dina lungfunktioner förbättras med uppemot 10 procent.

 1 år:

Risken att bli sjuk är halverat jämfört med en rökare.

 10 år:

Risken för lungcancer är halverat jämfört med en rökare.

 

Det är bra att veta om att det aldrig är försent att sluta röka och att din kropp, som du ser ovan, börjar återhämta sig nästan direkt efter sista cigaretten. Det enklaste sättet att sluta på är din egen övertygelse, det vill säga att du verkligen vill sluta. Fråga dig varför det är så att du röker och varför du vill sluta. Mer smarta tips som får dig att enklare sluta upp med eländet får du här och här.