Därför ska du äta superfood när du tränar

När du tränar är det extra viktigt med vad du äter för att kunna uppnå bra resultat. Genom rätt kost kommer du kunna uppnå dina mål snabbare och dessutom ge kroppen tillräckligt med energi och näring. Superfood är därför perfekt för dig som tränar.

Superfood som är olika livsmedel med väldigt högt näringsinnehåll sägs kunna bidra till en bättre hälsa, därav namnet. Om du tränar mycket och vill komplettera din vanliga kost med superfood ska du kolla in här https://www.dcg.se/produkt-kategori/superfood/ och se om du kan hitta något bra. I sortimentet hittar du produkter som är perfekta att boosta din hälsa och hjälpa dig nå dina träningsmål.

Superfood ger dig bättre träningsresultat

När du tränar är mat extra viktigt. Maten du äter har stor påverkan på dina träningsresultat. Du kommer genom att äta bland annat superfoods kunna uppnå dina mål snabbare. Du ger dessutom kroppen bra bränsle med stora mängder vitaminer och mineraler, precis vad du behöver när du tränar.

Andra positiva effekter med superfood

Det stora fördelarna med superfoods är att de kan hjälpa till att reglera din ämnesomsättning, hjälpa till att bränna fett, skydda dina organ mot diverse gifter, hjälpa till att reglera blodtrycket och minska och förebygga olika inflammationer i kroppen. Superfoods bidrar också till en god tarmhälsa. En del superfoods får du effekt av direkt medan andra behöver intas regelbundet för att ge en långvarig positiv effekt.

Ät efter regnbågens färger

För att få flest hälsofördelar med superfoods ska du variera intaget av superfoods. Tänk att du ska äta efter regnbågens färger. De olika färgpigmenten har olika hälsobringande effekter. Sedan ska du komma ihåg att det räcker inte med att äta några superfoods och sedan är resten av ditt matintag skräpmat. Då kommer du förmodligen inte få några större effekter.