Därför är det trendigt med kosttillskott

Det är riktigt hett med kosttillskott nu, men varför? Kanske beror det på att det är vårt sätt att ta kontrollen över våra kroppar. Vi rör på oss mer, vi skaffar träningstillbehör, vi tar långa promenader och jagar superbär och nyttig svartkål. Samtidigt vet vi att allt det där tar en massa tid och energi, som vi kanske inte har. Kosttillskotten är där för att stötta upp och hjälpa dig med de luckor du kanske inte hinner med.

Att sätta sig in i näringslära är en komplicerad väg att ta för att nå ett hälsosammare liv. Kanske är det bara dags att göra som många andra, beställ vitaepro plus och låt dem göra forskningen åt dig. För faktum är att nya rön kommer varenda dag, och det krävs experter för att veta vad som är bra för just din kropp.

Att välja kosttillskott en början

Krångla inte till det, menar många dietister. I grund och botten vet nog varje människa ungefär vad som är nyttigt och vad som inte är nyttigt. Man behöver inte bli ett ”häslofreak”, det kan räcka gott och väl att byta till en god vana. Att införskaffa ett kosttillskott kan vara en sådan början.

”Varje liten förbättring du gör med din kost får effekt. Satsa på att förbättra sådant du gör ofta eller till och med varje dag, som till exempel en nyttig frukost. Då kommer belöningen snabbare än du tror!” expressen.se

Ett annat svar på varför kosttillskotten är så trendiga är för att många vill prova nya matvanor men är osäkra på om de får i sig alla näringsämnen ordentligt. Många vill till exempel prova på att äta veganskt ett tag men känner fortfarande att de inte törs börja utan att stötta upp med kosttillskott. Läs tips om hur du kan tänka här.

Faktum är dessutom att forskarna är oeniga om vad som är nyttig mat och inte. Däremot vet vi att vitamin D, selen och olika mineraler är bra för kroppen. Kosttillskotten ses nog för många som en mer stabil källa till näring än alla de olika saker som det råder olika rön om.