Barnkalas i gympasal

Det här med barnkalas är något som rör upp känslor – och det rejält. Men hur kan man fira sitt barn och samtidigt få denna (och alla andra barn) att röra på sig?

 

I en artikel i Expressen skrivs det om hur barnkalas är lite av vår tids statusmarkör. Om hur det i stället för att vara en enkel glassbomb med maränger och ljus samt på sin höjd – en fiskdamm, har blivit till en kamp föräldrar emellan som handlar om att överträffa varandra. Det som ska handla om barnen handlar i stället om att vinna, och det gärna med konceptkalas som planeras månader innan själva födelsedagen.

 

Flera sätt att ha kalas på

 

Men nej barnkalaset behöver varken bli särskilt dyrt eller sockerstint. Varför inte bara ta med lite korv med bröd till en park och låta barnen springa av sig och leka utomhus? Det kan nämligen gå loss flera tusen kronor för att ha ett barnkalas på ett stort lekland, som det går att läsa om i en artikel i Dagens Nyheter.

 

Det finns många ställen där det går att fixa barnkalas, om man nu inte vill ha ett i all enkelhet hemma. Varför inte anordna ett barnkalas:

 

  • I en gympasal i närheten av hemmet där både lianer och bollar roar barn i alla åldrar
  • På ett klättercenter där barnen kan klättra och leka av sig under en hel dag
  • På en snabbmatskedja där det finns både bollhav och ballonger att leka med
  • Eller kanske på ett museum där barnen kan få försvinna in i fantasins värld

 

För att göra det ännu lite enklare går det faktiskt utmärkt att köpa bakverk i stället för att baka själv, för det är ju inte alla som kan baka eller har rätt utrustning för att göra det. Om du är smart, beställ barntårta online, så kommer den hem till dig och så kan du fokusera på annat inför kalaset.

 

I UNT går det vidare att läsa om hur anordnandet av ett barnkalas kan vara ett svettigt göra, något som gör att allt fler väljer bort hemmakalasen och betalar någon annan för att fixa festen åt dem.