Anordna ett coronavänligt barnkalas

Coronaviruset har gjort det svårare att anordna fester och kalas. Det är dock möjligt att anordna ett coronavänligt barnkalas. Genom att hålla kalaset utomhus, inte bjuda för många gäster och låta föräldrarna stanna hemma kommer kalaset inte bryta mot coronadirektiven.

Den rådande coronapandemin sätter stopp för många planerade tillställningar och festligheter. Det är däremot inte omöjligt att arrangera fester och kalas så länge du håller dig till de direktiv som finns. Det finns såklart många föräldrar som vill anordna barnkalas till sina barn i dessa tider. Med några smarta tips är det fullt möjligt att anordna ett coronavänligt barnkalas.

Håll kalaset utomhus

Att hålla kalaset utomhus minskar smittorisken och gör kalaset säkrare för alla. Dessutom gillar de flesta barn att leka utomhus, oavsett årstid. Det gäller bara att vara lite kreativ och anpassa kläder, lekar och mat efter förhållandena. Om ni inte har någon egen trädgård kan ni arrangera kalaset på en äng eller skog i närheten. Använd fantasin och gör det bästa av situationen. När det gäller mat till utomhuskalaset bör du se till att inte göra det för komplicerat. Hämtpizza eller grillad korv fungerar utmärkt för att mätta små magar på kalaset. Glöm inte bort att beställa en god tårta till kalaset. Alla kalas behöver en tårta för att få den rätta stämningen och detta gäller såklart även för kalas utomhus. Du kan med fördel servera på engångstallrikar för enkelhetens skull och för att minska disken efter kalaset.

Bjud inte för många gäster och låt föräldrarna stanna hemma

Följ rådande coronadirektiv och bjud inte fler gäster än det rekommenderade antalet för folksamlingar. Bjud bara ett fåtal gäster för att minimera smittorisken. Det blir också lättare att att hålla distans om det är färre personer på kalaset. Vad som är ett lämpligt antal beror såklart även på vilken yta ni har att tillgå utomhus. På många barnkalas är det vanligt att låta föräldrarna vara med, framför allt om det är barnkalas för små barn. I rådande tider kan det dock vara en god idé att låta föräldrarna stanna hemma. Säg tydligt redan i inbjudan att detta bara är ett kalas för barnen och att ni önskar att bara ha barnen på plats under kalaset. Många kommer att förstå och respektera ert val att ha ett föräldrafritt kalas.